Mégsem kerülhet szabadlábra jó magaviselete miatt

Marad a börtönben a pedofil gyilkos cinkos felesége

Visszavonta egy belga bíróság csütörtökön azt a korábbi rendelkezést, amely szerint jó magaviselete miatt szabadlábra helyezhető a leghírhedtebb belga pedofil gyilkos, Marc Dutroux cinkosa és exfelesége, Michelle Martin.

2011.09.22 12:14MTI

A 2004-ben gyermeklányok fogva tartásában és halálra éheztetésében cinkosnak talált és 30 év börtönre ítélt asszony - aki már letartóztatása után vált el férjétől - a számára kedvező májusi határozat után már arra készülődött, hogy Franciaországban kolostorba vonul.
   
A mostani döntés szerint azonban ügyét legalább jövő tavaszig nem vizsgálják felül, mert először ki kell dolgozni a társadalmi visszailleszkedését szolgáló tervet - derül ki brüsszeli sajtójelentésekből. Az idő előtti szabadlábra helyezés két feltétele a belga szabályok szerint a lakhatási lehetőség igazolása és munkába állás.
   
Dutroux-nét 1996-ban, férjével egyszerre tartóztatták le, de az ellenük folyó eljárás nyolc évig elhúzódott.
   
Magát Dutroux-t életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, és az ő esetében azt is kikötötték, hogy nem helyezhető idő előtt szabadlábra. A férfit hat gyermek- vagy kamaszlány elrablásában és megerőszakolásában, közülük kettő meggyilkolásában, kettő halálra éheztetésében, továbbá egy cinkostárs meggyilkolásában mondták ki bűnösnek.
   
Michelle Martin - aki a börtönben 2003-ban elvált Dutroux-tól - maga kérte, hogy szabadlábra helyezés helyett kolostorba vonulhasson, de a francia hatóságok ehhez még nem adták hozzájárulásukat.
   
Az asszony elengedését lehetővé tevő korábbi döntés ellen több mint százezren aláírással tiltakoztak egy Facebook-oldalon. Martin szabadlábra helyezésére azért nyílt elvi lehetőség, mert 1996-os letartóztatása óta büntetésének felét, 15 évet már letöltötte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.