Különleges ruhája mentette meg az életét

Későn nyílt ki az ejtőernyő - mégis túlélte!

Csak speciális ruhájának köszönheti az életét az az extrém sportoló, aki egy sportnapon ugrott a mélybe, ám ejtőernyője csak az utolsó másodpercben nyílt ki - túl későn ahhoz, hogy tompítsa a becsapódást.

2011.10.19 14:29ma.hu

Ks híján tragédiával végződött a hétvégén egy nyugat-virginiai sportnap, ahol az egyik amatőr extrém sportolónak túl későn nyílt ki az ugrás után az ejtőernyője, így lényegében teli erőből csapódott a vízbe. Csak speciális ruhája mentette meg a biztos haláltól, igaz, így sem járt sokkal jobban: sérüléseiből hosszú idő lesz, míg felépül.

Fayetteville-ben minden évben megrendezik az amatőr sportolók számára ezt a különleges versenyt, amikor ők is legálisan ugorhatnak a mélybe. A Bridge Dayre idén is mintegy százezer néző volt kíváncsi, Christopher Brewer pedig egyike volt annak a 400 versenyzőnek, aki megkísérelte az ugrást a 250 méteres emelvényről.

A felvételen jól látható, hogy a 27 éves sportoló sebességét csak a speciális, szárnyakkal ellátott felsőrész lassítja, és csak egy pillanattal azelőtt nyílik ki neki az ejtőernyője, mielőtt becsapódna a vízbe.

A baleset következtében eltört a medencecsontja, gerincsérülést szenvedett és a tüdeje is megsérült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.