Janicsák Veca és Gönczi Gábor is borlovag lett

Janicsák Veca: "Esküszöm a pincekulcsra..."

Óriási megtiszteltetés érte Gönczi Gábort, a Fókusz műsorvezetőjét és Janicsák Vecát, az X-Faktor felfedezettjét. Mindkettőjüket a hétvégén borőrré fogadták Villányban a XXIII. Vörösborfesztiválon megtartott avatás után.

Borlovaggá ütötték Janicsák Vecát és Gönczi Gábort képgaléria

2011.10.07 10:29FényPont Média

Nagy örömmel fogadtam el a jelölést, hiszen tudomásom szerint nem sok nő mondhatja el magáról, hogy a villányi borlovagok közé tartozik" - mondta büszkén Janicsák Veca, aki a próbatételek közül valamennyit könnyedén teljesítette.

"A dugóhúzásnál egy kicsit megijedtem, mert a rendelkezésre álló dugóhúzó már annyira modern volt, hogy nem úgy állt a kezemben, mint egy rutinos villányinak. Mivel a mellettem álló, szintén avatott Magyar Zoltán, a Borászválogatott vezetője kicsit segített, így ezzel a próbatétellel is megbirkóztam" - mosolygott.

"Utána meg jól kihúztam magam a színpadon a férfiak között és hangosan mondtam el az eskü szövegét” - emlékezett vissza az énekesnő, aki Orosz Barbara és Dorogi Gabriella mellett immár hivatalosan is borlovagnő.

Fotó: FényPont Média (A galériához KATT a képre!)


Míg az önálló koncertjére készülő Veca könnyedén vette a próbatételt, addig a Villányban is nagy sikert aratott Smile Rock Cirkus frontemberének egy kicsit meggyűlt a baja a palack szellemét záró dugóval. „Egyszerűen szétesett a parafa dugó, mikor ki szerettem volna szabadítani a palackból - meséli  Gönczi Gábor -, ezért én vagyok az első olyan villányi borőr, aki úgy dugózott vissza, hogy előtte ki sem húzta a dugót" - nevetett.

"A próbákat nagyon élveztem, a zászlós bort rögtön felismertem. A visszadugózás, amit egy szerkezet segítségével végeztünk, bár még életemben nem használtam, sikerült. Mivel évek óta a villányi vörösborok nagy tisztelője vagyok, kimondhatatlanul büszkén feszítettem a nyakamban a borrend medáljával, ami többek között örökös pincelátogatásra is feljogosít Villányban” - meséli Gábor.

Még több hír Janicsák Vecáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.