A kicsik is elhitték, hogy haldokolnak

Rákosnak hazudta gyerekeit az állami támogatásért

Betegnek hazudta két gyermekét, de még a kicsiknek is bemesélte, hogy rákosak - így igényelt éveken keresztül állami támogatásokat egy brit nő. A cél érdekében még iratokat is hamisított.

2011.10.06 13:29manna.ro

Állami támogatásokat igényelt hamis papírokkal az az anya Gloucestershire-ben, aki két gyermekével is elhitette, hogy súlyos betegek. Kisfiát négy éves korától három éven át hitegette azzal, hogy rákja van. Leborotválta a kisfiú haját és a szemöldökét, hogy az iskolában higyjék azt, kemoterápiára jár. A fiú most kilenc éves.

36 éves anyját azzal is vádolják, hogy most hét éves húgáról is azt állította, súlyos beteg volt három és hat éves kora között. Az ügyész a bíróságon azt mondta, a nő megtiltotta gyermekeinek, hogy részt vegyenek iskolai tevékenységekben, így próbálta fenntartani a betegség látszatát.

A nő hét évig fejte az állami támogatások rendszerét: orvosi papírokat hamisított, miközben gondozói fizetést, adókedvezményeket és fogyatékosoknak járó támogatásokat kapott összesen majdnem százezer font (30 millió forint) értékben.

Peter Ashby ügyész azt állította, a nő nemcsak orvosi, hanem iskolai iratokat is hamisított, hogy így támassza alá igényléseit a támogatásokra. Rengeteg iskolát és orvost tájékoztatott arról, hogy gyermekei súlyos betegségtől szenvednek, fiát pedig abban a hitben nevelte, hogy rákja van.

A nőt tizenegyrendbeli csalással és négyrendbeli okirathamisítással, valamint hanyagsággal vádolják. Élettársával még három, 15 év alatti gyermeket nevelnek.

Szabadlábon védekezhet, a tárgyalás következő fordulóját decemberben tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.