Lelőtték a tudósítót, a kamera tovább forgott

Durva videó - Saját fejbelövését filmezte le az operatőr

Megrázó videó került fel a világhálóra egy operatőrről, akit filmezés közben lőttek fejbe, a kamera viszont tovább működött, így a lövést követő eseményeket is rögzítette.

2011.09.21 11:34ma.hu

Hassan Waddaf a jemeni Sanaa városában forgatott filmet a kormányellenes tüntetők és a rendfenntartók között zajló tűzpárbajról, a lövések közvetlen közelében. Néhány másodperc után azonban váratlanul megrázkódik a kép, majd az operatőr lába látható, aztán pedig a jajgatás hallatszik, miközben a sűrű fegyverropogás közepette néhány helybéli felkapja, motorra rakja és elszáguldanak vele a legközelebbi kórházba. A kamera mindvégig bekapcsolva maradt.

A jemeni állami televízió szerint a férfi életét vesztette a fejét ért lövés következtében, ám a Daily Telegraph úgy tudja, a golyó, ami a szemén keresztül hatolt be a fejébe, nem okozott halálos sérülést, de Waddaf jelenleg is kritikus állapotban fekszik a város egyik kórházában.

Jemenben két napja tartanak az összecsapások, mivel Ali Abdullah Saleh elnök nem hajlandó lemondani trónjáról. A harcokban eddig legalább ötvenen meghaltak, és csaknem ezren megsebesültek a kormány által telepített mesterlövészek golyóitól és nehézfegyverzetétől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.