Feleségét megölte, a papok életveszélyben vannak

A hívek előtt lőtt fejbe két lelkészt a volt diakónus

Hidegvérrel fejbelőtte az oltár előtt térdelő és épp vasárnapi misét celebráló papot egy volt diakónus, majd a templom egy másik lelkészébe is három lövést eresztett. A hívek fogták le.

2011.09.19 07:29ma.hu

William Boss, a floridai Lakeland templomának vezető lelkésze épp a vasárnapi misét celebrálta, amikor Jeremiah Fogle besétált a templomba egy megtöltött fegyverrel, odament a földön térdelő és imádkozó paphoz, hogy meggyőződjön róla, valóban ő van ott, majd a 18 imádkozó hívő szeme láttára hátulról fejbelőtte. Aztán megfordult és három további golyót eresztett Carl Stewartba, az egyház egy másik lelkipásztorába, mire végül két hívő lefogta és átadta a Polk megyei sheriff hivatalának.

Az egykori diakónusról elfogása után kiderült, hogy nem sokkal a templomi lövöldözés előtt, valamivel délelőtt 10 óra előtt megölte saját feleségét, akivel a keresztény központtól alig egy háztömbnyire éltek és ketten tartottak imádságokat, mióta elszakadtak a nagy közösségtől. Theresa Fogle-ra a nappali padlóján találtak vérbe fagyva.

A helyiek képtelenek megérteni, mi történhetett, hisz a vasárnap a legtöbb egyházhoz hasonlóan a helyiek vallásában is szent napnak számít, ijedtek és zavartak a sok megválaszolatlan kérdés miatt. "Megpróbáljuk kideríteni, mi váltotta ki Fogle-ból ezt a gyilkos dühöt egy vasárnap reggelen" - mondta Grady Judd, a Polk megyei sheriff. "Különösen szomorú az eset, mert a helyiek sosem hitték volna, hogy egy imaházban baj történhet, különösen nem azt, hogy vasárnap reggel."

A két meglőtt pap jelenleg is a körzeti kórházban van, és bár állapotuk kritikus, de az orvosok szerint stabilak. Az 57 éves Fogle-t egy rendbeli gyilkosságért és három rendbeli gyilkossági kísérlettel tartóztatták le, valamint az otthonán belüli lövöldözésért is felelnie kell.

Theresa testvére elmondta, hogy a házaspárnak nem volt gyermeke, az asszony a váll- és hátproblémái miatt több műtéten átesett férjét ápolta, és bármikor látták őt, mindig mosolygott. Senki sem gondolta, hogy bármi gondjuk lenne. Fogle-t viszont 1986-ban már letartóztatták egy másik megyében gyilkosságért, amiben végül nem ítélték el.

Eközben a kórházban is vizsgálják a két tiszteletes sérüléseit, és amennyiben azok tartósnak bizonyulnak, az tovább növelheti a férfi bűnlajstromát. A vizsgálatok végeztével kerül át a gyilkos a megyei börtönbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.