Matrjoska-jármű: kicsi kocsi a nagy metróban

Nem vicc: kocsival szállt fel a metróra

Meglepő látvány fogadta egy norvég metrójárat utasait, akik közé váratlanul egy miniautó, úgynevezett "kenguru" gurult be. A jármű a mozgássérültek közlekedését segíti, na de pont így?!

2011.09.14 11:29ma.hu

Bármennyire is furcsán hangzik, bizony egy Kenguru autó - vagy akár egy Smart - is gond nélkül begurulhat a metróba, ahogy azt egy norvég járaton egy úr bebizonyította az egyszemélyes kis járgányával.

Fotó: Dvice

A motoros szerkezetet legfőképp mozgássérültek szokták használni, no meg néha olyanok, akik pusztán nem szeretnek sokat gyalogolni, és meglehetősen gyakori látványosságnak számítanak Oslóban, ám ezidáig nem volt megszokott, hogy a metróra is ezzel szálljon fel valaki.

A közönség később az egyik norvég híroldalon - ahol a fotó is megjelent - egyetértettek abban, hogy több, mint megdöbbentő a látvány, bár mint egyikük írta: lovagolni is lehet úgy, hogy az ember egy darabig trappol, aztán felszáll az ember valami járműre, és tulajdonképp azt is lóháton teszi meg, csak másképp. Ráadásul ha valaki kerekesszékkel közlekedik, az is igénybe veheti a tömegközlekedési eszközöket - akkor annak elektromos és zárt megfelelőjével miért ne tehetné?

Aki pedig azon akad fenn, hogy a metróhoz nem is lehet ilyen eszközzel lejutni, azokat megnyugtatjuk: Oslóban igen, ott számos állomáson egyáltalán nincs forgókapu felszerelve. Lehet, hogy ez a jövő?!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.