Neten szakított, jogsi nélkül autózott

Bepöccent a tini: mérgében meg se állt 1200 kilométerig!

Összeveszett a közösségi oldalon a barátnőjével egy 15 éves fiú, majd bánatában bepattant szülei autójába és meg se állt 1200 kilométerig: egy másik országban találtak rá.

2011.08.05 07:29ma.hu

Szerelmi bánat miatt autózott 1200 kilométert egy 15 éves tini, miután barátnője a facebookon csevegés közben közölte vele, hogy szakít. A szüleivel épp Ausztriában nyaraló német fiú ezen annyira kiborult, hogy se szó, se beszéd elkötötte szülei autóját, és jogosítvány nélkül elautózott egészen Észak-Németországig.

Az eset kedd éjjel történt, szerdán pedig egész nap utazott, míg Flensburgba érkezett, egy barátja lakásába. A rendőrség itt talált rá, bár egész nap megpróbálták elcsípni az autópályán a feldúlt tinit, de csak akkor tudták elkapni, amikor megérkezett úticéljához. A szülők egy nappal később érték utol, miután a hatóságok értesítették őket fiuk hollétéről.

Bár az összetört szívű kamasz semmi galibát nem okozott a rendőrségnek adott extra feladaton kívül, mégis büntetésre kell számítania, mert engedély nélkül vezetett. Németországban a jogosítványszerzés alsó korhatára 17 év, de csak a 18. év betöltése után kaphatják meg a teljeskörű vezetői engedélyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.