Kórházban fekszik az adócsalással vádolt showman

Előállíthatják Győzikét: nem jelent meg a bíróságon

Akár rendőrséggel is előállíttathatják Gáspár Győzőt, ha a szakorvosa nem igazolja, hogy indokoltan maradt távol az ellene indított adócsalási ügy tárgyalásáról hétfő reggel.

2011.09.12 13:29ma.hu

El kellett halasztani a hétfő reggelre kitűzött bírósági tárgyalást Salgótarjánban, amelyen nem jelent meg az egyik vádlott, Gáspár Győző. A Győzike Show címszereplőjét, valamint feleségét és egyik rokonát több milliós adócsalással vádolják, amelyet 2005-ben és 2006-ban követtek el.

Győzike és családja (Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence)

A házaspár összesen 22 millió forintos kárt okozott az államnak azáltal, hogy nem vallották be a minden este látható show-ból származó jövedelmüket, illetve azt az egyik rokonuk cége számlázta ki nekik, így jutottak a pénzhez. Ez utóbbi miatt magánokirat-hamisításért is felelniük kell, miközben nem lehet kiszámítani, hogy mennyiben befolyásolja a bíróság döntését az a tény, hogy Győzike időközben már 3 millió forintot törlesztett a tartozásából.

A hétfőn kezdődött per első tárgyalásán azonban az elsőrangú vádlott nem jelent meg, felesége, Bea asszony és ügyvédje a taláros testületet úgy tájékoztatta, hogy Győzike egészségi okok miatt maradt távol. Egyes hírek szerint a showmannek pénteken be kellett feküdnie a pécsi klinika egyik osztályára, mert a közelmúltban zsírleszíváson és hasplasztikán átesett híresség nem pihent az előírt három hétig, hanem pár nap után már fellépést vállalt. Emiatt viszont a műtéti hegek begyulladtak, ezért kellett visszamennie a kórházba.

A bíró jelezte, hogy soron kívül igazolást kérnek a kezelőorvostól az eset indokoltságáról, ettől teszik függővé a tárgyalás új időpontját, valamint azt, hogy szükség lesz-e hivatalos elővezetésre, netán előzetes letartóztatásra.

Még több hír Gáspár Győzőről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.