"De hát nem ittak alkoholt!"

Éjszakai bárba vittek 5 éves gyerekeket a pszichológusok

Táborozni vittek 85, nevelőotthonban élő bukaresti gyermeket vittek a romániai tengerpartra, Costineşti-be, ahol az egyik esti programpont a Max nevű éjszakai klub meglátogatása volt. Az 5 és 19 év közötti gyerekek jó része a sok "szórakozástól" egyszerűen bealudt a diszkó kanapéin a szaknevelők közömbös tekintete alatt.

2011.09.09 17:29manna.ro

A gyermekek állítólag a Románia - Franciaország Eb-selejtező focimérkőzést akarták megnézni, a kisebbek azonban hamar elfáradtak, és kidőltek. A nevelők pedig ahelyett, hogy elvitték volna őket lefektetni, hagyták, hogy ott aludjanak a füstös diszkóban azzal az indokkal, hogy a nagyobbak még szórakozni akartak.

A leleplező felvételeket egy tévénéző küldte be a Realitatea hírtévének. Gabriel Roşca elmondta, sokkolta a látvány, amikor belépett a klubba: nem tudta, hogy érett emberek számára létrehozott diszkóba vagy óvodába csöppent. Égő cigaretta 10-12 éves gyerekek kezében, 5-13 évesek a táncparketten - sokkoló látvány azoknak, akik azt fontolgatják, egyszer maguk is gyereket akarnak majd, akit iskolásként táborba visznek a tanárok, értékelte a tévénéző.

Fotó: manna.ro


A konstancai rendőrség hivatalból vizsgálatot indított. "A klub személyzete azt állítja, a kiskorúak nem fogyasztottak alkoholt, de így is megbírságolhatjuk őket, mert hagyták, hogy este 10 után is kiskorúak tartózkodjanak a klubban. Egyelőre még vizsgálódunk" - nyilatkozta Dorel Răcaru, a costineşti-i rendőrség parancsnoka.

A gyermekeket kilenc nevelő-pszichológus vitte el táborozni. Őket még csütörtökön eltávolították azokból a bukaresti nevelőotthonokból, ahol addig dolgoztak, és fegyelmi bizottsági vizsgálat elé néznek. A bukaresti negyedik kerületi polgármester a Click! megkeresésére elmondta, a legszigorúbb szankciók kirovását javasolta, mert megengedhetetlen, ami történt.

Cristian Popescu-Piedone szerint megeshet, hogy jó pszichológusok voltak, de szakmájuk egyszerűen nem engedi meg, hogy ilyen hibákat kövessenek el. A kilenc nevelő ugyanazon kerület három különböző nevelőotthonában dolgozott.

Fotó: manna.ro


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.