Élete kockáztatásával is beúszott a gyerekéért

Megmentette a fiát, de belehalt a hős apa

Saját életével fizetett egy apa azért, hogy kimentse a vízben kapálózó négy éves fiát: a rájuk találó búvárok már nem tudták újjáéleszteni a hőssé vált férfit.

2011.09.07 15:29ma.hu

A szó legszorosabb értelmében életét adta azért, hogy fia élhessen: az apát már nem tudták megmenteni a segítségükre siető búvárok. A tragikus baleset Amerikában, a floridai Tampa Bay közelében történt.

A család egy kellemes napot töltött a tengerparton, és már délutánra járt az idő, amikor úgy döntöttek, ideje felkerekedni. Csakhogy miközben mindenki a holmikat szedte össze a homokból, a négy éves Joseph elcsatangolt és az egyik hullám berántotta őt a sekély partról a mélyebb víz felé. Apja azonnal utánaindult, de mivel már erőteljesen közeledett a dagály, az áramlat mindkettejüket egyre távolabbra sodorta a biztonságos parttól.

"Egyszer még láttam őket felbukkanni, de aztán végleg eltűntek a szemem elől" - mesélte később a felesége, Lynn, miközben a könnyeivel küszködött. Persze azonnal riasztotta a mentőegységeket, de fogalmuk sem volt, merrefelé kezdjék a keresést a vízben mindössze apró pöttynek látszó apa és fia után.

Richard Kerr a családjával (Fotó: Tampa Bay Online)


Szerencsére néhány szörfös észrevette őket mintegy fél mérföldre a strandtól, és megpróbálták a partra vonszolni a férfit és a hátába görcsösen kapaszkodott a kisfiát. Joseph Kerr utolsó emléke édesapjáról az, ahogyan kétségbeesetten utasítja: "bármi történjen, ne engedj el!"

Amikor rájuk találtak, szinte fel sem fogta, mi történt, anyjának mosolyogva mesélte: "szörföltem apa hátán, mintha szörfdeszka lenne!" Pedig Richard addigra már csak tehetetlenül hánykolódott a vízen. A 23 éves Ramze Zaza, aki rájuk talált, még hallotta, hogy egy férfi segítségért kiabál. "4 óra körül lehetett, és a nap erősen sütött a szemembe, de úgy láttam, mintha egy apró test lenne valaminek a tetején. Egy kisgyerek volt" - mesélte.

Úgy látszik, a segélykiáltásokat a férfi már utolsó erejével tudta csak kipréselni magából, mert amikor néhány perccel később Zaza segítségül hívott más szörfösöket is és együttes erővel kihúzták az apát és fiát, Richard már nem volt tudatánál. Az időközben helyszínre érkező mentősök is tehetetlenek voltak.

Néhány jelentés szerint egyébként ezen a hétvégén a környék összes strandja túltelített volt, néhány helyen a közúti forgalmat is megbénították a bejáratok előtt álló tömegek. A délután feltámadó szél viszont felkavarta a vizet is, ami kiszámíthatatlanná tette az egyébként ártalmatlan áramlatokat - a rendőrségi jelentés szerint előzetesen figyelmeztették is a strandolókat a veszélyekre a part menti figyelőszolgálatok.

"A férjem egy nagyszerű ember volt. Ő volt az, akit mindenki hívott, amikor segítségre volt szüksége, és ő sosem utasított vissza senkit" - mesélte az özvegy a 40 éves számítógépszerelőről. "Mindig ott volt akkor is, amikor a gyerekeknek volt szükségük rá. Egy igazi hős marad most már mindig az emlékeimben."

Richard Kerr a feleségén és a megmentett 4 éves kisfián kívül a 10 éves Jordant és a 7 éves Jarredet hagyta itt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.