Biztonságiak elől menekült a torony tetejére

Bravúros mentés: hat nap után leszedték a toronyról a férfit

Hat napig tartott az a mentőakció, melynek során megpróbálták épségben lehozni egy oklahomai tévétorony tetejéről a mentálisan sérült férfit. Szervezete az éhezés és szomjazás miatt vészesen kiszáradt.

2011.08.17 17:29ma.hu

Összehangolt, de kimerítő mentőakció végén sikerült leszedni az oklahomai Tulsa város tévétornyának kommunikációs tornyáról azt a férfit, akit a Clear Channel csatorna területén fedeztek fel a biztonsági őrök, ő meg ijedtében a fémcsövekből épített torony tetejéig kúszott.

A 25 esztendős, mentálisan sérült fiatalember az elmúlt hat napban jóformán semmit nem evett és nem ivott, elutasított mindennemű kapcsolatteremtést a megmentésére igyekvőkkel - a lehozatala előtti percekig még vizet sem fogadott el. A mentést nehezítette, hogy a torony szerkezete miatt sem erőszakot nem lehetett bevetni a leráncigálására, sem pedig védőhálót nem feszíthettek ki, ha esetleg lezuhanna - mondta el a mentésben részt vevő helyi rendőrség szóvivője.

Leland Ashley a sikeres akció után elárulta, hogy a férfit előbb kórházba szállították, hogy a kiszáradását kezeljék, állapota stabilizálása után pedig egy mentális problémákkal foglalkozó intézménybe kerül megfigyelésre.

A tévécsatorna rögzítette a mentés utolsó perceit, amikor a férfi a hosszas rábeszélés után végre hajlandó volt a 30 méteres magasságban beszállni a mellé emelt tűzoltókosárba. A felvételen látható, hogy a fiatalemberen mindössze egy rövidnadrág volt, úgy ülte végig a hat napot és éjszakát a vascsöveken kapaszkodva.

A férfit a rendőrség szerint legfeljebb birtokháborításért vonhatják felelősségre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.