Az elhanyagoltság végzett az állatokkal

Éhen pusztultak az elfogyasztástól megmentett kutyák

Több száz kutya pusztult el az elhanyagoltság miatt azok közül, amelyeket nemrég mentettek meg attól, hogy vietnámi éttermek konyhájában végezzék.

2011.09.02 17:25MTI

Az állatok alultápláltság és betegségek következtében pusztultak el - adta hírül a Nation című lap pénteken Dzsakraporn Szuvattanacsao thaiföldi állatorvosra hivatkozva.
   
A thai rendőrség három hete számolt fel egy csempészhálózatot és mintegy 1800 kutyát mentett meg, amelyeket Vietnámba adtak volna el a csempészek. Az ebeket egy Bangkoktól 600 kilométerre lévő állatotthonba vitték. Az állatorvos szerint azonban csupán 863 kutya maradt életben.
   
A négylábúak sorsa megrendítette a thaiföldieket, mintegy ötszázezer eurót (137 millió forint) gyűjtöttek össze az ellátásukra. A kutyák ketreceit azonban alig tisztították, és az állatok nem akarták megenni azt a tápot, amelyet a menhely vásárolt nekik.
   
Thaifölddel ellentétben Vietnámban nem tiltott a kutyák elfogyasztása. A lap információi szerint a csempészek itt akár 23 dollárt (6300 forintot) is kapnak egy állatért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.