A határőrök is meglepődtek az ötleten

Trükkös csempész: műalkotásnak álcázta a drogot

Még a sokat látott thaiföldi határőröket is meglepte az a leleményesség, amivel egy csempész kristályos állapotában próbálta meg átvinni a vámon a tiltott kábítószert.

2011.07.15 11:29ma.hu

Thaiföld a drogcsempészek kedvelt megállója, akár célként, akár csak átutazóban, így az ottani határőrök sok különleges módszerrel találkozhatnak nap mint nap. Ám olyan ügyes trükköt, mint amivel egy 28 éves férfi próbálkozott, még sosem láttak.

A bangkoki nemzetközi repülőtéren a csempész két óriási domborművel igyekezett átjutni az ellenőrzésen, ám valami miatt a vámosoknak gyanús lett a fiatalember viselkedése, és egy külön helyiségbe kísérték a "műalkotásokkal" együtt.

Ott aztán gyorsan kiderült a turpisság. A mintegy 10 kilogrammot nyomó sárga rózsa és az ötkilós bekeretezett kamea valójában kristályosított metamfetamin volt, ami felolvasztva már nem a kulturális élvezetet szolgálta volna - és ezt a határőrök a helyszínen azon melegében le is leplezték.

A Szíriából érkező férfit azonnal letartóztatták.

Fotó: Animal New York


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.