A kutya buktatta le a 74 éves csempészt

Nem csalt a szimata: Hasis volt a nagymaminál

74 évesen az ember már ritkán keveredik összetűzésbe a törvénnyel, épp ezért az ausztrál rendőrök igencsak meglepődtek, amikor kutyájuk "molesztálni" kezdte a tisztes úrihölgyet.

2011.06.30 11:29ma.hu

Nem akartak hinni a szemüknek az ausztrál rendőrök, amikor a Sydney-i Központi Állomáson a drogkeresésre kiképezett kutyájuk minduntalan visszahúzta őket egy tisztes kort megélt és teljesen átlagos idős hölgyhöz.

Mivel egyértelműen kábítószert jelzett a derék eb, kénytelenek voltak felszólítani a nagymamát, kövesse őket az irodába, ahol kipakoltatták vele a retiküljét. Ebből csodák csodája, összesen 40 visszazárható tasak került elő, tele kannabisszal!

Mint kiderült, a 74 éves asszonyt a drog terjesztésével bízták meg, és feltehetőleg épp azért esett rá a hálózat választása, mert ránézésre tényleg senki nem gondolta volna róla, hogy tiltott szert árul.

Amikor a közeli, szomszédos külvárosi kerületben lévő otthonánál házkutatást tartottak, további adag vadkendert és műanyag tasakokat találtak. "Ez olyasvalami volt, amire biztosan nem számítottak a nyomozók" - mondta a szokatlan fogásra reagálva Mark Christie rendőrfelügyelő.

Majd hozzátette: "Óriási segítséget kapunk ezekben a műveletekben a kutyáktól. Ők nem a személyt nézik, hanem csakis a szagot keresik."

A drogbanda és az idős asszony viszont valószínűleg erre nem számított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.