Felfüggesztették a kisiskolás tanulmányait

"Bízz bennem" - Drogos zacskókat osztogatott a harmadikos gyerek?

Pennsylvaniai hatóságok nemrég lefüleltek egy általános iskolai tanulót, aki gyanús fehér porral teli zacskókat osztogatott társainak. A fiú - aki mindössze harmadik osztályos - tanulmányait a vizsgálat lezárultáig felfüggesztették.

2010.05.09 10:45medipress.hu

Wilkinsburg város rendőrkapitánysága vizsgálja az ügyet, de addig, amíg a por laboratóriumi vizsgálata le nem zárul, nem kívánnak részleteket nyilvánosságra hozni.

A Turner Általános Iskola egyik tanára vette észre, ahogyan a kisdiák a zsebeiből furcsa csomagocskákat osztogat szét osztálytársai között. A helyszínre érkező nyomozók több mint 60 darab kis lezárt csomagocskát találtak bennük heroinnak látszó anyaggal, rajtuk pedig egy kis felirattal: „Bízz bennem!”

A gyerekek osztálytermében a szemetesben 18 bontott csomagot találtak, ezek tartalmát a gyerekek akár el is fogyaszthatták, bár ez utóbbit a hatóságok nem tartják valószínűnek, mivel ha valóban kábítószerről van szó, akkor bizonyosan meglátszott volna rajtuk annak hatása.

A rendőrség becslése szerint amennyiben bebizonyosodik, hogy az anyag valóban heroin, az azt jelenti, hogy a kis harmadikos több mint 1000 dollár értékű anyaggal volt „felpakolva”.

A helyi gyermekvédelmi szolgálat munkatársai körlevélben kérték a szülőket, hogy beszélgessenek el az incidensről gyerekeikkel, és próbáljanak megtudni minél több részletet.

Az iskola is biztosította a szülőket arról, hogy a jövőben még nagyobb figyelmet fognak fordítani a diákok biztonságára. A rendőrség az eset után átkutatta az iskola épületének minden négyzetcentiméterét, de az említetteken kívül nem találtak máshol drognak látszó anyagot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.