Anyja hiába mondta, hogy védekezni kell

15 éves és már terhes a legtermékenyebb nő lánya

14-szeres anyaként vált ismertté Joanne Watson, mint Anglia legtermékenyebb nője, ám úgy látszik, hiába mondogatta lányainak, hogy védekezni kell, most 15 éves gyermeke is babát vár.

2011.07.11 14:29ma.hu

A legtöbb anya panaszkodik arról, hogy hiába mondja el lányának, mit tegyen, ő csakazértse... Ez Angliában sincs másképp, csakhogy ott a süket füleknek egyéb következményei is lettek: a 14 gyermekes Joanne Watson hiába szajkózta egyfolytában cseperedő lányainak, hogy ha szexelnek, akkor védekezzenek is, a 15 éves Mariah mégis egy szép napon azzal állított be: "terhes vagyok".

Ráadásul amikor ugyanezt Mariah az apának is bejelentette, a férfi egyszerűen lelépett. Így a kamaszlány egyértelműen anyja nyomdokaiba lépett és amint látszik, termékenységben sem marad el mögötte.

Joanne Watson, aki összesen 16 alkalommal esett teherbe, de egyszer elvetélt, 15. lányát, Augustinát pedig egy fertőzés miatt egyetlen nap után elvesztette, havonta több mint 2000 font segélyt kap az államtól, mint egyedülálló anya.

A 40 éves nő három évvel ezelőtt búcsúzott el 46 éves férjétől, Johntól, majd összejött a nála 5 évvel fiatalabb Craig le Sauvage-dzsel, de tavaly szakítottak. Ennek ellenére még mindig jól megy a sora, 1600 fontot költött mellnagyobbításra és egy otthoni szoláriumot is beújított.

De azért jól tudja, hogy egy egyedülálló anyának nem fenékig tejfel az élete, ezért lányait mindig is a fogamzásgátlásra ösztönözte - árulta el a Daily Mailnek. De hasztalan szóltak az intelmei.

Joanne jelenleg 11 gyermekét neveli, a három legidősebb már kirepült a családi fészekből. A 22 éves Natasha 16 évesen lett terhes a fiával, második legidősebb lánya, a most 19 éves Shanice szintén három éve esett teherbe, Marley fia most 22 hónapos.

Az ifjú nagymama pedig teljesen normálisnak fogadja el a tinédzserek anyaságát.

Joanne és a 11 gyerek (Fotó: Barcroft Media)


A hírek szerint Mariah be fog költözni egy egyedülálló anyáknak épült lakóparkba, ahol gyermeke után kiegészítő állami támogatásban részesül. A születendő kisbaba miatt pedig cseppet sem aggódik.

"Nem vagyok ideges. Egész életemben csecsemők vettek körül, tudom, mire számíthatok és tudom kezelni a felmerülő helyzeteket. Az apa nem lesz ott, és nem is akarom, hogy legyen. De egyúttal nagyon izgatott is vagyok, és azt hiszem, nagyszerű anya lesz belőlem." - árulta el.

Érdekes módon Joanne az első gyermekét 18 évesen szülte, tehát ő maga nem lett tinianya, de azt mondta, csak annyit tehetett, hogy beszélt a lányoknak a védekezésről, ám az ellen már nem sokat tudott lépni, hogy kivédje a teherbe esésüket.

Az abortuszt viszont egyértelműen elutasítja, ezért egyetlen dolga lehet csak: támogatni Mariah-t is, mint a két nővérét. "Nem vagyok büszke Mariah terhességére. Az apa lelépett, és jobban szerettem volna, ha a lányom mellett marad. De a másik két gyermekem is jól megvan magában, mindkettejüknek nagyon jó munkahelye van, és nagyszerűen nevelik a gyerekeiket."

A sok gyermeknek köszönhetően egyébként Joanne nemcsak busás állami támogatást kap, hanem a bérleti díj is kiemelten kedvezményes: havonta csak 27 fontba kerül neki a hatalmas lakás. És a nagyobb gyerekeknek köszönhetően néha jut magára is ideje, eldicsekedett például azzal, hogy rendszeresen lejár a parkba futni, vagy a tengerpartra a St. Martinshoz közeli házából.

Mariah és Joanne Watson (Fotó: Barcroft Media)

"Amikor reggel felkelek, segítek a gyerekeknek összepakolni a szobájukban és elkészülni az iskolához. A ház felső szintjét mindig rendberakom, mielőtt a földszintre megyek. Együtt reggelizünk, általában kekszet vagy gabonapelyhet, aztán együtt indulnak el a gyerekek iskolába. A kisebbeket csak ezután öltöztetem fel, és a ház többi részét is kitakarítom." - meséli a napi programot Joanne.

"Utána már azt csinálok, amit akarok. Nem tudom, mindenkinek ilyen könnyű-e, nekem a 11 gyerekkel is az és imádom!" - mondta, hozzátéve: "Az emberek gyakran megvádolnak azzal, hogy csak az előnyök miatt vállaltam enyi gyereket, de nem ezért szültem őket, nem a pénzért, hanem mert szeretek anya lenni. És persze nagyon könnyen esek teherbe."

A legkülönösebb, hogy a nő annak ellenére, hogy 2008-ban házassága zátonyra futott férjével, majd a szomszédjában élő fiatalabb férfival is (utóbbitól szintén terhes lett egyszer, de akkor vetélt el 20 hetesen, így az eljegyzést is felbontották), bevallotta, hogy bármikor szívesen szülne megint.

"Féltékeny vagyok a lányomra, amiért ő most épp babát vár. Szeretnék újra egy babát, akinek sötét a haja, mert eddig minden gyermekem szőke."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.