Kétszer esett teherbe 1 hónap alatt

A nő terhes volt, aztán újra teherbe esett

Egy amerikai nő orvosi csodának minősül, hiszen két hónap leforgása alatt kétszer is teherbe esett. Az egyik magzat 8, míg a másik 5 hetes.

2009.09.29 15:49ma.hu

Julia Grovenburg és férje Todd igencsak meglepődtek, mikor meghallották, hogy két gyermekük fog születni, de ők közel sem ikrek. Az első ultrahangos vizsgálaton egyértelműen erős szívhanggal fedezte fel az orvos az első számú babát, majd figyelmes lett valami gyengébb mellékhangra, amikor felfedezte a másik embriót is, aki két héttel fejletlenebb volt testvérénél.
Grovenburg a házaspár orvosa elmondta, hogy az egész világon ilyen megtermékenyülés évente talán egy, ha van. Biológiailag előfordulhat, de nagyon ritkán és egyáltalán nem jellemző.

Több orvos is vizsgálja a kialakult helyzetet, hiszen nagyon ritka jelenség az, ami Juliával történt. Normális esetben, ha egy nő teherbe esik, akkor a teljes hormonháztartása és hormontermelődése megváltozik. Egy állapotos nő nem termel új petét és nem ovulál egészen a szülés utáni pár hónapig. Julia esetében a teherbe eséssel nem történt meg azonnal a hormonális változás és nem állt le a peteérése sem, így történhetett meg az, hogy bő két héttel az első pete megtermékenyülése után megismétlődhetett a folyamat.

A dolgot az is bonyolítja, hogy a magzatok két hét különbséggel kellene, hogy megszülessenek, azonban ez nem kivitelezhető dolog, így az anyát most december végére írta ki orvosa, hogy mindkét baba egészségesen születhessen meg. Mindemellett Julia vállalta, hogy különböző vizsgálatokat végezzenek rajta az orvosok, hogy kideríthessék mi a tudományos magyarázata annak, hogy az ő szervezete hagyta, hogy kétszer eshessen teherbe. Mivel hormonpótlást nem vett igénybe a fogantatás előtt, ezért feltételezhető, hogy az ő szervezetében van valami eltérés, amire ő maga is kíváncsi.

Emellett azonban készül, hogy anyává váljon és két boldog kisbabát felnevelhessen, akik ugyan nem ikrek, de akár azok is lehettek volna két hét híján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.