Fejreállt, de tanult belőle a csinos bemondó

Várkonyi Andrea: Túl vagyok a felavatáson

Átesett a ralisok között csak felavatásként emlegetett boruláson Várkonyi Andrea, akiből avatatlan szem kevéssé nézné ki a vakmerő autóversenyzőt, ám ő egyetlen hivatalos nőként él-hal a férfiak sportjáért.

2011.06.27 08:29ma.hu

Úgy tartják ralis körökben, hogy az a versenyző, aki legalább egyszer nem állt fejre egy kanyar után, az nem is igazi, nem véletlen, hogy Várkonyi Andrea is attól a perctől kezdve tartja magát valódi ralisnak. A TV2 csinos műsorvezetője ugyanis nemcsak a Tények híreit olvassa fel a tévénézőknek esténként, hanem egyre inkább ismert tény, hogy szabadidejében a férfiakat is lepipálja autóvezetésből és vagányságból.

Jelenleg egyetlen hivatalos nőként tartják nyilván a férfiak sportágában, így nem engedheti meg magának a lazítást, de nem is ad okot rá, hogy kétségbe vonják vezetési technikáját: a magyar bajnokságban 17 ponttal a ranglista 6. helyén áll.

Ki sem néznénk belőle... (Fotó: TV2)

Saját bevallása szerint ráadásul sokat jelentett neki az, hogy tavaly egy Gyulán rendezett versenyen egy mélyebb nyomvonal megdobta a kocsit, amiben a színész Laklóth Aladárral együtt versenyeztek. Az irányíthatatlanná vált autó kisodródott a pályáról, majd kettőt pördült a tetején és úgy állt meg - de mindkét utas egyetlen karcolás nélkül szállt ki belőle.

Andi akkor elmondta, hogy nagyon meglepődött a biztonságon, szerinte ha ugyanez személyautóban történik meg vele, akkor biztos, hogy nem ússza meg komoly sérülések nélkül - ha egyáltalán élve kiszállt volna a kocsiból.

"Ma már tudom, hogy ezek az autók valóban úgy vannak megépítve, hogy védjék az utasokat minden helyzetben" - emlékezett vissza most, egy évvel a baleset után az Új Ászban. Mivel megfogadta a tanácsot, hogy mielőbb üljön újra versenyautóba, még mielőtt kialakulna benne a baleset utáni félelem, ma már sokkal jobb vezetővé vált, és elmondása szerint rengeteget tanult mind a bukásból, mind annak utólagos elemzéséből a videók alapján.

Így aztán párjának, Bochkor Gábornak is bele kell nyugodnia, hogy szerelme még egy ideig vadul száguldozik a rázós utakon, de titokban azért büszke is a belevaló tévésre!

Még több hír Várkonyi Andiról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.