Ítéletidő

Halottak tucatjait hagyta maga után a tájfun

Hetvenhétre nőtt a Fülöp-szigeteki tájfun halálos áldozatainak száma.

2014.07.19 12:05MTI
Forrás: Wikipedia

A hatóságok az elmúlt napokban több mint húsz holttestet találtak a romok alatt az ország legnagyobb szigetének, Luzonnak a déli részén. A legfrissebb adatok szerint a viharban 220-an sérültek meg. A tájfun halálos áldozatainak többségét kidőlő fák, villanypóznák, illetve leomló házfalak nyomták agyon.

Több mint félmillió embert jelenleg is menhelyeken szállásolnak el. A Fülöp-szigetekre a hét közepén lecsapó Rammasun pusztítása a hatóságok szerint összesen 1,6 millió embert érintett.

A tájfun több mint hétezer házat elpusztított, további 19 ezret megrongált, háztartások millióiban okozott áramkimaradást, és a szántóföldeken is jelentős anyagi kárt okozott. A vihar Luzon-szerte fákat tépett ki gyökerestül és háztetőket sodort el.

A Fülöp-szigetek keleti régióiban még mindig nem tették túl magukat a Haiyan tájfun tavaly novemberi pusztításán, amely több mint hatezer emberrel végzett és teljes városokat tett a földdel egyenlővé.

A százmilliós lakosságú Fülöp-szigetekre átlagosan húsz erős vihar csap le évente, ezzel az ország a világ egyik legveszélyesebb helye ebből a szempontból.

A 170 kilométer/órás széllökésekkel érkező Rammasun azóta elérte Dél-Kínát is, ott eddig egy halálos áldozatot követelt és súlyos károkat okozott Hajnan szigetén. A Hszinhua hírügynökség szerint mintegy négy évtizede a Rammasun a legerősebb vihar az ország déli részén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.