Létezik az 51-es Körzet

Area 51: hivatalosan is elismerték a titkos bázis létezését

Noha hivatalosan sosem létezett, végre kiderült az igazság az 51-es körzetről. Előkerült az a terület, ami eddig sosem szerepelt az amerikai kormány térképein.

2013.08.16 12:56ma.hu
Google maps

A titkosság alól most frissen feloldott CIA-dokumentumokban nyíltan utalnak a Nevada állam közepén található titkos területre, ami évtizedek óta központi témája az összeesküvés-elméleteknek, és tárgya minden ufó-témájú, valamint titkos légierő-projekt elemzésének.

Az 51-es körzet létéről szóló dokumentumokat a George Washington Egyetem által kikért, az U2 kémrepülő történelmét feldolgozó akták között találták meg. Szerepel köztük egy cenzúrázatlan térkép az ötvenes években a repülőgépek tesztelésére kiválasztott területről, ami eddig sosem szerepelt a kormány térképein.

Google maps

Jeffrey Richelson először 2002-ben tárta fel az U2 történetét, de a körzetre vonatkozó részeket kitakarták. Újra kikérte a dokumentumokat 2005-ben és végül néhány hete kapta meg a teljes anyagot. "Eisenhower elnök hozzájárult, hogy az 51-es körzet kódnevű üres területet hozzácsapják a Nevada Test Site-hoz" - áll a dokumentumokban.

A körzet léte tulajdonképpen nyílt tikok volt már egy ideje, de Richelson szerint, az, hogy megkapta a dokumentumokat, arra enged következtetni, a CIA már nem akar annyira titkolózni az 51-es körzettel kapcsolatban. "Elképzelhető, hogy a jövőben sokkal több adatot tudhatunk meg az 51-es körzetről és az ott zajló projektekről".

De az igazság feltárása itt véget ér, hiszen semmilyen információ nem áll rendelkezésre a kis zöld lényekről, az USA kormányának időjárás-ellenőrző képességéről vagy bármely földön kívüli tevékenységről.

GWU.edu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.