Ablakok, ajtók törtek be

Durva videók: jégcunamit okozott az erős szél

"Hátborzongató volt. Csak állsz ott, látod, ahogy jön feléd a jég és nem érted, mi történik" - mesélte az egyik szemtanú.

2013.05.12 19:15Konrád - ma.hu

A Minnesota állambeli Mille Lacs tó környékének lakó tudták, hogy tavuk jégpáncélja előbb utóbb eltűnik, de arra nem számítottak, hogy egy fordított lavinának lesznek szemtanúi.

Az erős szél hatására ugyanis a parton felgyülemlett jég lassan, de biztosan elkezdett felkúszni a házak felé, a nem mindennapi látványt a helyi lakosok videóra vették.

A különös természeti jelenségnek legalább egy ház áldozatul esett, személyi sérülés nem történt – jelentette a Reuters. Egyes helyeken a feltorlódott jég elérte ez egyméteres magasságot, ezért úgy tűnt, mintha egy kisméretű gleccser mozogna a parton felfelé.

„Hét perc alatt ért fel a jég a parttól a házig” – mesélte a felvételt készítő Darla Johnson, a tó partján álló Izaty nyaralóváros lakosa. „Hátborzongató volt. Csak állsz ott, látod, ahogy jön feléd a jég és nem érted, mi történik” – tette hozzá.

Mint azt Johnson elmondta, a kiérkező rendőrök buldózerekkel próbálták visszatolni a jeget a tóba. Az események miatt a környéken rendkívüli állapotot vezettek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.