Elég hét méter, és annyi?

Ezt fogjuk látni, ha megemelkedik a vízszint - képek!

Megnézhetjük, hogyan válik a víz martalékává a civilizációnk...

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.05.07 19:20ma.hu

A globális felmelegedést már sokan unják, mások szerint globális lehűlés lesz, jégkorszak formájában, a legrosszabb forgatókönyvben hívők ráadásul úgy gondolják, hogy mindez valóban „holnapután”, azaz néhány nap leforgása alatt váltja valóra az emberiség egyik legnagyobb rémálmát a nukleáris katasztrófa után.

Annak érdekében, hogy ismételten felhívja a figyelmet Nickolay Lamm, a StorageFront.com művésze a komoly problémára, az USA legnépszerűbb turisztikai látványosságairól készített jövőbe tekintő képeket – hogy azokat is megérintse, akik nem veszik komolyan a világ egyik legnagyobb fenyegetettségét. A Thomas Jefferson emlékműtől kezdve, a Harvard egyetem kampuszán át egészen a Szabadságszoborig, megnézhetjük, hogyan válik a víz martalékává a civilizációnk – elég ehhez mindössze 7-8 méternyi tengerszint-emelkedés.

A sorozat teljesen életszerű elkészítéséhez Lamm, a klímakutató Remik Ziemlinskivel vette fel a kapcsolatot, valamint a Google Earth és szaktérképek segítségével teljesen valósághűen kisilabizálták, mennyire lepi el a jól ismert területeket a már említett mértékű növekedés.

Ám a tudósok általános vélekedése szerint néhány száz év még szükséges ahhoz, hogy ilyen mértékben megemelkedjen a tengerszint, 100-300 éven belül a jelenlegi elméletek szerint másfél méterrel, 2300-ra „mindössze” 4 méterrel lesz magasabb a vízállás. Nincs más hátra, mint az az örök igazság, miszerint reménykedjünk a jóban, de készüljünk a legrosszabbra.

KATT a képekért! Nickolay Lamm, StorageFront.com


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.