NASA-megfigyelés

Videó: Napunk 3 éve - 3 percben

Noha már teljesen természetes számunkra, hogy "kívülről" láthatjuk Földünket, most jó alaposan megnézhetjük azt a csillagot is, amely életben tart minket.

2013.04.27 14:28ma.hu

2010 óta a NASA Solar Dynamics Observatory (SDO, Napdinamikai obszervatórium) amerikai napfigyelő műhold - melyet a NASA a Living With a Star (Élet egy csillaggal) program keretében indít - a Nap-Föld rendszer működésének jobb megértése érdekében folyamatosan rögzítette a plazmafelhőket és napkitöréseket a naprendszerünk középpontjában. A projekt most három év után zárult, és az SDO is összesítette az elért eredményeket, többek között egy háromperces videóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.