Emelkedik a gázár

Ukrajna is az IMF-nél rimánkodik

Ukrajna valószínűleg kölcsönt kér a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), ha tovább emelkedik az importált orosz gáz ára, ami komolyan csökkentené az ország devizatartalékát - jelentette ki az ukrán kormányfő szerdán.

2011.06.08 13:18MTI

Mikola Azarov azután mondta ezt, hogy kedden Moszkvában tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnökkel, de nem sikerült kiharcolnia az importált gáz árának a csökkentését.

Korábban a két ország arról állapodott meg, hogy Oroszország negyedévente emeli az Ukrajnának szánt földgáz árát, ami az év végén ezer köbméterenként elérheti az 500 dollárt.

A Bécsben tartózkodó Azarov azt mondta, hogy szükség esetén akár 2 milliárd dollár kölcsönt kér Ukrajna az IMF-től.

Erre azonban jelenleg nincs szükség - tette hozzá. Ukrajna a folyó negyedévben 297 dollárt fizet ezer köbméter orosz földgázért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.