A kormány eltért a megállapodástól

Az IMF nem bízik Koszovóban

A Nemzetközi Valutalap lezárta a Koszovónak korábban megítélt készenléti hitelkeretet, mert a kormány eltért a megállapodásban vállalt kötelezettségektől, és egyebek mellett jelentős béremelést hajtott végre a közszférában.

2011.06.01 19:35MTI

Az IMF szerdai közleménye arra nem tért ki, hogy van-e lehetőség egy újabb megállapodásra jövőre.
       
Bár a mostani IMF megállapodás csupán 108 millió eurós összegről szól, ám előfeltételét képezi annak, hogy az Európa egyik legszegényebb országának számító állam 200 millió eurót kapjon más hitelezőktől, például az Európai Bizottságtól és a Világbanktól.
       
A két milliós lakosú ország gazdasága idén várhatóan 5-6 százalékkal bővülhet - a jövő esztendőtől kezdve már évi 7-8 százalékos növekedést tervez - , ám a közel 50 százalékos munkanélküliség mellett kérdéses a jelentősebb elmozdulás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.