A megfelelő pillanatot várja a bejelentéshez?

Sarkozy: Washington támogatja Lagarde jelöltségét az IMF élére

Nicolas Sarkozy francia elnök kijelentette: Barack Obama amerikai elnök feltehetően támogatásáról fogja biztosítani Christine Lagarde francia gazdasági és pénzügyminiszter jelölését a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatói székébe.

2011.05.27 17:16MTI

- Tudni vélem, hogy (Barack Obama) döntése megszületett és a megfelelő pillanatot várja a bejelentéshez" - mondta Sarkozy a franciaországi Deauville-ban, a világ hét legfejlettebb ipari országát és Oroszországot tömörítő Nyolcak csoportjának csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatón.
   
- Közben láttam Hillary Clinton tegnap esti kiváló nyilatkozatát is, és nehéz lenne elképzelni, hogy ne lenne egyetértés kettejük között - tette hozzá a francia államfő.
   
Az amerikai külügyminiszter Deauville-ban csütörtökön egyértelműen jelezte, hogy ő Lagarde-ot támogatja. 
   
- Személy szerint és nem hivatalosan én amellett vagyok, hogy a kvalifikált nőknek - amilyen természetesen ő is - lehetőséget kell adni a nemzetközi szervezetek irányítására - mondta Clinton, utalva arra, hogy az Egyesült Államok hivatalosan csak a jelölések június 10-i lezárása után jelenti be, hogy ki mellett teszi le a voksát.
   
Egy amerikai illetékes közlése szerint Obama és Sarkozy péntek délelőtti kétoldalú megbeszélésen, az amerikai elnök nem szólt arról, hogy támogatná Lagarde jelöltségét, hanem csak azt erősítette meg, hogy "támogatja az IMF által elindított folyamatot".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.