"Mégsem tesz semmit"

Jobbik: a kormány nem mer szembeszállni a multinacionális érdekekkel

A Jobbik szerint a folyamatos élelmiszerbotrányok és az azokat előidéző multinacionális kereskedelmi láncok lassan nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Magyarország számára.

2011.05.31 12:44MTI

Ezt jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

A jobbikos képviselő felsorolta, hogy májusban szalmonellás bécsi szeletet, valamint mérgezett spanyol paradicsomot árultak magyarországi nagyáruházakban, "a kormány azonban mégsem tesz semmit".

Z. Kárpát Dániel szerint pedig lenne eszköz a kormány kezében a multik megfékezésére, de nem akarnak, vagy nem mernek szembeszállni a multinacionális lobbi érdekeivel.

Az ellenzéki politikus úgy véli: újra kell hangolni a teljes fogyasztóvédelmi politikát, meg kell alkotni az új fogyasztóvédelmi törvényt, amely drákói büntetési tételeket - többek között a szabálytalan áruházak bezárásának lehetőségét is - tartalmazza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.