Igazolatlan hiányzások

A Jobbik szerint porhintés a képviselői fizetéscsökkentés

A Jobbik egyetért az alaptörvény vitájától távolmaradt parlamenti képviselők fizetésének csökkentésével, de "porhintésnek tartja azt," illetve az ellenzéki párt szerint Kövér László házelnök eljárása jogilag is "aggályos" .

2011.05.30 15:40MTI

Z. Kárpát Dániel úgy fogalmazott: az, hogy az alaptörvény vitájában nem vettek részt parlamenti pártok, teljesen elítélendő és olyan, mintha a munkahelyükre nem jártak volna be a képviselők.

"Ha bárki ezért megbünteti a képviselőket az indokolt és megmagyarázható, de nem ez a lényegi kérdés, nem erről kellene beszélni. Fontosabb lenne például a devizahitelesek érdekeiért ilyen keményen, ilyen kemény magyar férfi módjára kiállni, mint ahogyan azt most Kövér László tette" - mondta a jobbikos politikus.

Lenhardt Balázs hozzátette: "Kövér Lászlónak nincs olyan felhatalmazása és hatásköre, amelynek értelmében egy ilyen kérdésben eljárhatna és dönthetne, ezért ez jogilag aggályos és kizárt, hogy ez a törvényesség, vagy az alkotmányosság próbáját kiállná."

A Nol.hu írt arról, hogy a Kövér László csökkentette az "igazolatlan hiányzások" miatt az MSZP parlamenti frakciójában ülő képviselők fizetését azzal, hogy nem jegyezte ellen a fizetési papírjaikat. Ennek kapcsán az Országgyűlés elnöke azt nyilatkozta az MTI megkeresésére, hogy nem fogadta el az MSZP és az LMP frakcióvezetőjének igazolását arról, hogy képviselőcsoportjuk tagjai igazoltan maradtak távol az alkotmányozás időszakában a parlamenti szavazásoktól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.