A Biszku Bélával kapcsolatos állásfoglalásra várna

Jobbik: szűnjön meg a kettős mérce!

Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő kijelentette: a Jobbik azt szeretné, ha minél hamarabb megszületne az Alkotmánybíróság (AB) állásfoglalása a Biszku Bélával szembeni bírósági eljárással kapcsolatban.

2011.05.30 13:11MTI

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy tavaly júliusban lépett hatályba az a törvény, amely értelmében büntethető a nemzeti szocialista és kommunista bűnök tagadása, ezt követően augusztus 4-én Biszku Béla a Duna TV egyik műsorában a Jobbik szerint "megvalósította ezt a tényállást."

Éppen ezért Szilágyi György feljelentést tett az ügyben, amelyben előbb vádat emelt az eljáró ügyészség, majd az eljáró bíró idén februárban felfüggesztette az eljárást és az AB állásfoglalását kérte.    

Az Alkotmánybíróság február 25-én közleményben tudatta, hogy soron kívül vizsgálja az indítványt, azonban azóta nem született döntés.    

Szilágyi György feltette a kérdést: "vajon ha Biszku Bélát holokauszttagadásért jelentették volna fel, akkor is ilyen sokáig húzódna el az ügy, és vajon ha a Simon Wiesenthal Központ jelentette volna fel Biszku Bélát akkor is ennyi ideig tartana az eljárás?"    

A jobbikos politikus szerint ha a 97 éves Képíró Sándort "a bíróság elé lehet citálni, akkor meggyőződésük, hogy azokért a bűnökért, amiket 1956 után követett el Biszku Bélának is bíróság elé kellene állnia."    

Legyen végre jogegyenlőség, szűnjön meg a kettős mérce - tette hozzá Szilágyi György.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.