A jelenlegit gyengének tartják

A Jobbik eseti bizottságot hozna létre a számvevőszéki törvény megalkotására

Nyikos László keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a Jobbik szerint a parlament előtt fekvő új számvevőszéki törvény annyira "gyenge," hogy módosító indítványokkal sem lehet elégségesre javítani, ezért a Jobbik eseti bizottság felállítását kezdeményezi egy új koncepció megalkotása érdekében.

2011.05.24 13:41MTI

A számvevőszéki bizottság jobbikos elnöke hangsúlyozta: az általa benyújtott határozati javaslat szerint az eseti bizottságnak szeptemberig kellene elkészítenie egy konstruktív javaslatot a számvevőszéki törvény módosítására, amely segítségével megszülethetne egy új és korszerű Állami Számvevőszék.
   
Nyikos László hangsúlyozta, hogy a parlament által most tárgyalt törvénytervezet alapvető fogalmakat nem tisztáz, illetve túlzott jogokat ad a számvevőszék elnökének kezébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.