Előnyben részesül a cigányság?

A Jobbik szerint faji alapon diszkriminál a kormány

Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese azt mondta: a Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányzat faji alapon próbál diszkriminálni és kifejezetten a cigány embereket előnyben részesítve próbál nekik munkát és lakást biztosítani.

2011.05.26 11:41MTI

Orbán Viktor miniszterelnök és Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke múlt pénteken jelentette be, hogy a kormány és az ORÖ megállapodást kötött: 2015-ig legalább százezer munkanélküli romát vonnak be a munkaerőpiacra.

Csütörtökön, a megállapodás brüsszeli bemutatása után - egyes portálok Bruxinfo-ra hivatkozó közlése szerint - Farkas Flórián úgy nyilatkozott, hogy "saját jogán lakáshoz juthatna az a roma család, amely iskolába járatja a gyerekét, és legalább az egyik szülő munkába áll".

A Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság még aznap cáfolta, hogy ez a program része lenne.     Volner János leszögezte: a Jobbik megütközéssel hallgatta, hogy miközben ötödik hónapja folyamatosan csökken az új munkahelyek száma és az építőipar is sokéves mélyponton van, eközben a kormányzat a magyar lakosságot diszkriminálva akarja a cigányságot munkához és lakáshoz juttatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.