Pintérrel együtt tárgyalnak majd

Jövő héten kezel a szakszervezetekkel Orbán

A jövő héten Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter együtt fog tárgyalni a rendvédelmi érdekképviseletek delegáltjaival és a parancsnoki kar vezetőivel.

2011.05.24 17:52MTI

Szijjártó Péter azt mondta: a kormány a szükségesnek vélt észrevételeket megtette, és ezek alapján még a jövő heti egyeztetést megelőzően, ezen a héten Pintér Sándor újabb konzultációt folytat majd az érintett érdek-képviseleti vezetőkkel.

(A rendvédelmi szakszervezetek múlt hétfőn hoztak létre sztrájkbizottságot, mert "nyílt hadüzenetként értékelték" a korengedményes nyugdíjakat érintő alkotmánymódosító javaslatot.)

A miniszterelnök szóvivője keddi sajtónyilatkozatában szólt arról is, hogy a nyugdíjrendszer átalakításának koncepciója ugyancsak napirenden volt a kormányülésen; immár másodszor foglalkozott ezzel a kérdéssel a kabinet koncepciószinten, és még legalább két olvasatban meg fogja ezt tenni.

Ezzel párhuzamosan a folyamatban lévő szociális konzultáció eredményét is várni fogja a kormány, és azt még a nyugdíjdöntés előtt értékeli - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.