Összefoghatnak a közlekedési szakszervezetek

Nyugdíjügy: lenyeli-e a KEKSZet a kormány?

Összefogásra szólította fel az ágazatban működő szakszervezeteket a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetsége (KEKSZ) közleményében.

2011.05.19 16:14MTI

A BKV legnagyobb érdekvédelmi tömörülése kiemelte: szolidaritást vállal a rendvédelmi dolgozókkal, és tevőlegesen is kész fellépni jogaik megvédéséért, de minden további lépést csak az érdekképviseletek szoros összefogásával tud elképzelni. Mint hozzátette, a szakszervezetek egymás közötti versenyzési politikáját végérvényesen meg kell szüntetni az érdekvédelmi célok megvalósulása érdekében.
   
Kitértek arra is, hogy a közlekedési szakszervezetek közös fellépést terveznek arra az esetre, ha a korkedvezményt, vagy a szakmát és a tagságot sértő intézkedések születnek.
   
A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) hétfőn levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, ebben a kormánnyal folytatandó kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a korkedvezményes, korengedményes nyugdíjazás megszüntetésével kapcsolatban.
   
Gulyás Attila, a szervezet elnöke azzal indokolta a vita kezdeményezését, hogy a tervezett intézkedések súlyos érdeksérelmet és egzisztenciális fenyegetést jelentenek a BKV Zrt.-nél foglalkoztatott metró-, HÉV-, trolibusz-, villamos- és autóbusz-vezetőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.