Romániában van egy konkrét célpont is

Csányi: egyetlen bankot sem ad el az OTP

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a pénzintézet pénteki közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón azt mondta: egyetlen bankot sem ad el az OTP, Romániában pedig van egy felvásárlásra kiszemelt konkrét célpont is, amely mérlegfőösszegét tekintve picit nagyobb, mint az OTP Bank Romania.

2011.04.29 16:40MTI

Csányi Sándor elmondta: jelenleg az a legfontosabb az OTP számára, hogy ahol már a csoport jelen van, növeljék a piaci hányadot. Jelezte, Romániában nem az MKB ottani leánybankját akarják megvenni.
   
Az OTP elnök-vezérigazgatója szerint 8-10 százalék körüli az a piaci hányad, amely mellett hatékony lehet egy leányhitelintézet működése.
   
Csányi Sándor elmondta: az év közepén, nyár végén látható majd, mennyire teljesíthetőek a kormány által eltervezett idei makrogazdasági célok, és ennek tükrében esetleg sor kerül az alapkamat csökkentésére.
   
Az elnök-vezérigazgató szerint a Bázel III.  új, nemzetközi banki tőkemegfelelési szabályozás várhatóan szigorúbb bankolást ír elő, ezért az óvatos banki működésre helyezi az OTP a jövőben is a hangsúlyt.
   
Gyuris Dániel vezérigazgató-helyettes elmondta: a kis- és középvállalkozások esetében a mostani egyszámjegyű piaci részesedést meg akarják duplázni, kétszámjegyű hányadot akar az OTP elérni mind a betétgyűjtésben, mind a hitelezésben a kkv-k pénzpiacán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.