A súlyosan károsultak hitelét törölte

Iszapömlés: 40 ügyfél tartozását engedte el az OTP!

Elengedte az OTP Bank a vörösiszap-katasztrófában legsúlyosabban károsult ügyfelek tartozását,

2010.12.21 11:55MTI

Több, nehéz helyzetben lévő ügyfél esetében pedig február végéig a bank fizeti a törlesztőrészleteket - adta hírül a vállalat keddi közleményében.

Az OTP Bank már korábban bejelentette: eltekintett az érintett településeken hitellel rendelkező ügyfelei 2010. novemberi törlesztőrészletének megfizetésétől, illetve az esetleges hátralékos tartozások miatt 2010. október 1-jétől késedelmi kamatot sem számít fel 2011. február 28-ig.

Most közel 40 ügyfélnek engedte el a teljes tartozást a magyarországi bank, míg 50 esetben fizeti február végéig a törlesztőrészletet.

A bank a katasztrófavédelemtől és a helyi polgármesteri hivataloktól kapott, az ingatlanokban a katasztrófa miatt keletkezett kár mértékére vonatkozó tájékoztatás alapján határozta meg a Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen élő ügyfelek részére ajánlott, az Adósvédelmi Programot kiegészítő megoldásokat.

A hitelintézet korábban 100 millió forintot utalt át a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére, a Magyar Kármentő Alap számlájára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.