Három éve nem fizettek osztalékot

OTP részvényesek: legalább 72 forint részvényenkénti osztalék

A bank csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közgyűlési előterjesztéséből kiderül: az OTP részvényesek legalább 72 forint osztalékot kaphatnak részvényenként, miután a bank igazgatósága a közgyűlésnek névértékre vetítve 72 százalékos osztalékot javasol, de a saját részvények utáni osztalékot is a többi részvényesnek fizetik ki.

2011.04.07 07:39MTI

A részvényeseknek ténylegesen kifizetendő osztalék mértékét úgy számítják ki, hogy a társaság a saját részvénynek minősülő részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között.
   
A bank az elmúlt három évben nem fizetett osztalékot, utoljára 2007-ben részesültek a részvényesek az eredményből, akkor részvényenként 145 forint osztalékot kaptak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.