Kezd helyreállni a bizalom

Várakozáson alul teljesített a svájci UBS

Várakozáson alul teljesített az első negyedévben az UBS: Svájc legnagyobb bankjának 18 százalékkal 1,81 milliárd frankra csökkent az adózott eredménye az egy évvel korábbi 2,20 milliárdról.

2011.04.26 09:19MTI

A bank keddi közlése szerint a gyengébb eredményeket az idézte elő, hogy csökkent a deviza- és derivatív ügyletekből származó jövedelem, viszont örvendetesen növekszik a befektetési és magánvagyonokat kezelő üzletág.
   
Az ügyfelek közel 400 milliárd svájci frankot vontak ki az elmúlt években a válság miatt a világ második legjelentősebb vagyonkezelőjének számító UBS-ből. Az első negyedévben azonban megfordult a tendencia: a válság kezdete óta nem látott számban jelentkezett új ügyfél a svájci bankóriásnál, 11,1 milliárd svájci franknak megfelelő összeg áramlott be az első három hónap alatt. 
   
Oswald Grübel vezérigazgató értékelése szerint a fordulat a bizalom helyreállásának egyértelmű jele.
   
A világszerte több mint 60 ezer embert foglalkoztató bank, amely a gazdasági világválság miatt 2008-ban a svájci gazdaságtörténet legnagyobb veszteségét szenvedte el, ez első nagy európai pénzintézet, amely jelentett az idei első negyedévről. Az ugyancsak svájci Credit Suisse és a brit Barclay's szerdán, a Deutsche Bank csütörtökön teszi közzé gyorsjelentését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.