Fellendülhet a közlekedés és a környezetvédelem

Duna-stratégia: az Európai Beruházási Bank is szerepet vállalhat

Matthias Kollatz-Ahnen, a bank alelnöke azt mondta: aktív szerepet vállalhat az Európai Beruházási Bank (EIB) a Duna-stratégia megvalósításában, mivel már régóta jó kapcsolatot ápol az érintett országokkal és felhasználhatja a Balti-stratégiánál szerzett hasznos tapasztalatait is.

2011.04.20 14:21MTI

A Közép-Európai Egyetem EU-bővítési tanulmányok központja által szervezett nemzetközi konferencián Matthias Kollatz-Ahnen kifejtette: az EIB különösen hatékonyan segítheti a fejlődést a dunai közlekedési útvonal fejlesztése és a folyó medencéjének környezetvédelme terén.
   
A bank célkitűzései alapvetően egybecsengenek a stratégia tematikájával, így egyebek mellett az EIB támogathatja a makrorégió országainak szorosabb összeköttetését, a fejlődés fellendítését és a térség megerősítését - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.