A kormány munkájával kevesen elégedettek

Nőtt a magyarországi német befektetők optimizmusa

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara keddi budapesti sajtótájékoztatójának írásos anyagából kiderül: jóval derűlátóbbak a magyarországi német vállalatok vezetői, mint egy éve, akik elsősorban a feldolgozóipari exportkereslet növekedésének köszönhetően ítélik meg kedvezőbben konjunkturális és üzleti kilátásaikat, noha a magyar kormány munkájával csak 13 százalékuk elégedett.

2011.04.19 11:47MTI

   
Az elemzés szerint a német vállalatok munkahelyeket kívánnak teremteni és ismét növelnék beruházásaikat. A munkaerőpiaci feltételeket pozitívan értékelik és érezhetően csökkent az adóterhek miatti elégedetlenség is a megkérdezettek körében.
   
A vállalatok javuló hangulata ugyanakkor nem tükröződik a kormány támogatottságában: Orbán Viktor kormányának munkáját a cégvezetők 13 százaléka értékeli jónak, egyharmada pedig rossznak.
   
A legnagyobb problémának a válaszadók a korrupciót tartják, de a jogbiztonsággal is problémáik vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.