Euro plusz paktum

Inotai: erősödött a magyar gazdaság versenyképessége

A magyar gazdaság versenyképessége a külkereskedelem adataiból kiindulva nem csökkent, épp ellenkezőleg, jelentős versenyképességi előnye van mind az egész Európai Uniót, mind pedig a környező új tagállamokat tekintve.

2011.04.15 15:55MTI

Inotai András, az MTA Világgazdasági Kutató Intézetének igazgatója.azt követően nyilatkozott, hogy előadást tartott a Magyarországon működő külföldi gazdasági és kereskedelmi kamarák képviselőinek pénteken Budapesten.

Inotai András aláhúzta: Magyarországnak komoly külkereskedelmi többlete van az uniós tagállamokkal szemben, sőt a környező új uniós tagországokkal, például Romániával lebonyolított forgalomban is.

Kiemelte: a magyar uniós elnökség első felének végén elmondható, "elnökségünk egyik legnagyobb eredményének tekinthető az Euró plusz paktum létrehozatala, az azonban furcsa, hogy miközben mi hoztuk tető alá a szerződést, végül is nem írtuk alá a megállapodást" - hangsúlyozta Inotai András.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.