Munkahelyek kerülnek veszélybe?

Az élelmiszeripar helyzetét rontaná a "hamburgeradó"?

A fogyasztás visszaesését, az élelmiszeripar versenyképességének romlását hozná magával a "hamburgeradó" .

2011.02.18 07:20ma.hu

Csomagolási egységenként 10 forint "hamburgeradót" javasol a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület azokra az élelmiszerekre, amelyeknek túlzottan nagy a zsír-, só- vagy cukortartalma.

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) megdöbbent a kivetendő adó ötletén - mondta Folláth Györgyné az élelmiszeripari vállalkozások ügyvezető igazgatója a pénteki Világgazdaságban.

A szervezet szerint a "hamburgeradó" árnövekedést okozna, amely visszafogná a fogyasztást és veszélybe kerülnének munkahelyek is.

A hazai élelmiszeripar versenyképessége várhatóan romlana, és éppenséggel az ágazat kis- és középvállalkozásai járnának rosszul.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.