Munkahelyek kerülnek veszélybe?

Az élelmiszeripar helyzetét rontaná a "hamburgeradó"?

A fogyasztás visszaesését, az élelmiszeripar versenyképességének romlását hozná magával a "hamburgeradó" .

2011.02.18 07:20ma.hu

Csomagolási egységenként 10 forint "hamburgeradót" javasol a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület azokra az élelmiszerekre, amelyeknek túlzottan nagy a zsír-, só- vagy cukortartalma.

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) megdöbbent a kivetendő adó ötletén - mondta Folláth Györgyné az élelmiszeripari vállalkozások ügyvezető igazgatója a pénteki Világgazdaságban.

A szervezet szerint a "hamburgeradó" árnövekedést okozna, amely visszafogná a fogyasztást és veszélybe kerülnének munkahelyek is.

A hazai élelmiszeripar versenyképessége várhatóan romlana, és éppenséggel az ágazat kis- és középvállalkozásai járnának rosszul.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.