260 egyház van bejelentve

Nem szektázzák ki a lóvét többet: szigorodik az egyházalapítás

Feltételezések szerint több kisebb szekta csak az állami normatív támogatásért alakul meg. Hivatalosan jelenleg mintegy 260 egyház van bejelentve Magyarországon.

2010.12.02 14:36MR1- Kossuth

Magyarországi Késői Eső Gyülekezet, Tiszta Lelkű Emberek Egyháza, Életenergia Közössége Független Szellemi Rend, Kozmosz Univerzális Szeretet Egyház - csak néhány a több mint 260 egyházból, amely hivatalosan is be van jegyezve Magyarországon. Van olyan, amelyik állatmenhelyet működtet, van, amelyik a tűzoltási tevékenységet jelölte meg céljául.

Nyitrai Imre, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális államtitkára azt mondja, virágzik a szektabiznisz Magyarországon.

Az álegyházak különféle adókedvezményeket és kiegészítő támogatásokat is kapnak az államtól, aminek most szeretnének gátat szabni, ezek a megalapozatlan kifizetések évente hárommilliárd forintjába kerülnek az országnak - teszi hozzá az államtitkár.

A kormányzat egy új jogszabály kidolgozásán dolgozik, amely akár már 2011 első felében hatályos lehet.

Szászfalvi László, az igazságügyi tárca egyházi ügyekért felelős államtitkára korábban azt mondta: az új törvény szerint tízezer fő kellene majd az egyházalapításhoz, de az is elképzelhető, hogy – ha ezt vállalják – újraregisztrálják ma majd az összes egyházat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.