Nem a sátán vagyok, biztos úr

Betiltaná az "ördögi" 666-os számot az igazolványokban a görög egyház

Az ördögi számnak tartott 666-os számjegy személyi igazolványokon való alkalmazását akarja betiltatni az ortodox egyház Görögországban.

2010.11.17 18:19MTI

Államegyházként feladata "a vallás integritásának megőrzése", ezért ellenzi a "666-os számsor személyi igazolványokban látható vagy láthatatlan módon való használatát" - jelentette be az egyházi vezetés szerdán Athénban.

A kormány biztosította az egyházat afelől, hogy figyelembe veszi a javaslatot. Görögországban a közeljövőben bevezetik a digitális okmányokat.

Az új személyi okmányokat, amelyeket következő évtől alkalmaznak, adatvédelmi szempontból már így is sok kritika éri.

A görög ortodox egyház már az ország schengeni térségbe való csatlakozása ellen is felemelte szavát, mivel a határokon való közlekedés elektronikus lebonyolításakor nem zárják ki a rendszerből a 666-os számsort. A sátán jelének tartott 666-os szám a Bibliában a Jelenések könyvében jelent meg, bizonyos értelmezések szerint az Antikrisztusra, az ördögre utaló számsor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.