Nehezedhet a cigaretta vásárlása

Válságban a dohányipar?

Betiltaná a különböző dohányfajták keverését, illetve az egyes termékeknél használt adalékanyagok használatát az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

2010.10.12 09:08Világgazdaság

Az erről szóló keretegyezményről még mindig éles viták folynak az EU-ban. Az illetékes biztos maga is a dohányzásra vonatkozó közösségi jogszabályok szigorítását tervezi 2011-től: John Dalli a nikotin- és egyéb függőséget okozó anyagok mennyiségének csökkentését szeretné elérni a dohánytermékekben, és a cigarettához való bolti hozzáférést is megnehezítené.

A tagállamok között azonban távolról sem teljes az egyetértés, mert borítékolható, hogy a WHO terveinek megvalósulása tömeges állásvesztést okozna a dohányiparban. Magyarország ugyancsak megalapozatlannak tartja az adalékanyagok hozzáadásának teljes tiltását kimondó ajánlásokat.

A Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége a tervek kapcsán a feketekereskedelem elburjánzásától is tart.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.