Új fegyverek az adócsalás elleni harcban

Keményebb lesz az új adóhivatal

Az APEH és a VPOP összevonása új távlatokat nyithat az adócsalás elleni harcban a két szervezet adatbázisainak összenyitása miatt

2010.09.28 07:02Napi Gazdaság

Erről írt a Napi Gazdaság.

A lapnak nyilatkozó szakértők szerint már most látszik, hogy nem lesz egyszerű feladat a nemzeti ellenőrzési hivatal felállítása, a nagy hagyományokkal rendelkező két szervezet integrációja, ezért némi fennakadásra januárban biztosan számítaniuk kell az adófizetőknek.

Lőcsei Tamás, a PWC cégtársának várakozásai szerint a legnagyobb változást az információmegosztás rendszere hozza majd.

Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst & Young adószakértője is úgy véli, ha a két szervezet korlátlanul használhatja a másik adatbázisát, akkor javulhat az adócsalások felderítési esélye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.