"Befejeztük a SpaceShipTwo építését"

Másfél év múlva repülhet a Virgin magánűrhajója

Másfél év múlva indulhat első útjára a Virgin társaság első magánűrhajója, a SpaceShipTwo típusú szerkezet - mondta hétfőn üzletemberek előtt a vállalat tulajdonosa, Richard Branson.

2010.09.27 15:14MTI

"Befejeztük a SpaceShipTwo építését, 18 hónap választ el minket attól, hogy embereket vigyünk az űrbe - mondta a vállalkozó kedvű milliárdos.

A Virgin Space Ship (VSS) Enterprise fedélzetére 200 ezer dollárért válthatnak jegyet a világűrbe vágyó magánszemélyek. Az utaslista már 330 nevet tartalmaz, a fejlesztőkhöz már 45 millió dollár folyt be. Az űrhajón hat utasnak jut hely.

A SpaceShipTwo márciusban emelkedett a magasba tesztrepülésre. Ennek során a WhiteKnightTwo hordozórakétán jutott 13 716 méteres magasságba.

A berendezés a Mojave-sivatagból startolt, és útja hat perc híján három órán át tartott.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.