Kazahsztánban ért Földet a kapszula

Visszatért a földre három űrhajós

Egy amerikai és két orosz űrhajóssal a fedélzetén szombaton leszállt a Szojuz TMA-18 orosz űrhajó.

2010.09.25 08:47MTI

A Kazahsztánban földet ért kapszulában utazó Tracy Caldwell Dyson, valamint Alekszandr Szkvorcov és Mihail Kornyijenko 176 napot töltött a világűrben keringő Nemzetközi Űrállomáson (ISS).

A Szojuz TMA-18-nak pénteken kellett volna lekapcsolódni az űrállomásról, de annak a hermetizálást ellenőrző berendezése téves jelzést adott, s emiatt a rögzítő berendezések nem engedték el az űrhajót.

Az ISS-en jelenleg egy orosz és két amerikai űrhajós tartózkodik. Fjodor Jurcsihin, valamint Shannon Walker és Douglas Wheelock június 18-án érkezett az űrállomásra, és várhatóan mintegy fél évet fog ott eltölteni.

Fotó: NASA

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.