2,5 tonna utánpótlás

Sikeresen kikötött a teherűrhajó az űrállomáson

Sikeresen kikötött vasárnap az orosz teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), ahová 2,5 tonna utánpótlást vitt - jelentette be a moszkvai repülésirányító központ.

2010.09.12 16:42MTI

A Progressz M-07M greenwichi idő szerint 11 óra 58 perckor automatikus üzemmódban csatlakozott a Zvezda (Csillag) nevű modulhoz - mondta a központ szóvivője, aki emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi két esetben műszaki hibák miatt kézi irányításra kellett hagyatkozni.

A megközelítés a bajkonuri felszállástól számítva két napig tartott.

Az űrhajó rakterében élelmiszer - közte 8 kilogramm friss gyümölcs -, víz, oxigén, tisztálkodási eszközök, üzemanyag és a tudományos kísérlethez szükséges eszközök vannak, valamint posta a három orosz és három amerikai űrhajós számára.

Legutóbb júliusban volt hasonló szállítmány. Az ISS a Föld fölött 350 kilométeres magasságban kering.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.